Thursday, March 13, 2008

Espanjan auringon alla

Viime kirjoituksesta onkin jo aikaa...sain siis gradun valmiiksi ja ensi viikosta lahtien olen sitten virallisesti poissa opiskelijamaailmasta. Pistaa ihan haikeaksi. Melkein.

Viime viikkojen loppurutistuksen jalkeen loma Espanjassa on ollut juuri sita mita kaipasinkin ja enemman. Minun piti tulla tanne vaan hengailemaan kavereiden kanssa, ja loppujen lopuksi viikosta onkin muodostunut varsin tapahtumarikas..

Lahdin lauantai-aamuna pimeasta ja kylmasta Helsingista, ja saavuin lampimaan ja aurinkoiseen Barcelonaan. Mieli virkistyi heti eika yhtaan haitannut, vaikka jouduin ylimaaraisen tunnin istuskella terassilla kahvin aaressa, kun ystavani oli nukkunut pommiin..han kuitenkin saapui vihdoin ja menimme aamukahvilta suoraan jarjestelemaan illan juhlaa. Emme olleet hirveasti puhuneet viime kuukausien aikana, joten minulle tuli taytena yllatyksena, etta han oli avaamassa parin kaverin kanssa taidetyopajaa. Avajaiset oli sopivasti juuri lauantaina.

Avajaisissa oli paljon porukkaa eri puolilta maailmaa, kavereillani on paljon ystavia varsinkin Lattareista ja paasin juttelemaan kaikenlaista. Jannaa oli myos huomata, etta ihan sattumalta kun oli Naistenpaivakin, juhlissa oli monta muutakin jotka tyoskentelevat naisasioiden parissa, ja kaikki kyselivat kovasti tulevasta tyostani. Espanjalainen psykologi, argentiinalainen joogaopettaja, kolumbialainen jarjestotyontekija...kilistelimme laseja ja toivotimme toisillemme hyvaa Naistenpaivaa. Ilta jatkui viela kolumbialaisiin bileisiin, mutta tanssijalka alkoi jo vasymaan enka ihan loppuun asti jaksanutkaan. Olin herannyt aamuneljalta Suomessa, ja vuorokauden paasta alkoi uni jo maistua.

Lopuksi haluan mainostaa kavereideni pitamaa reilun kaupan liiketta, joka on Barcelonassa. Reilun kaupan tuotteiden lisaksi siella myydaan myos Barcelonassa asuvien taitelijoiden tuotoksia (koruja, astioita, tauluja..), ja paikassa jarjestetaan myos taidenayttelyita ja erilaisia kulttuuritapahtumia. Kannattaa kayda jos liikutte Barcelonassa, aivan mahtava paikka!

No comments: