Thursday, March 26, 2009

Cancas


Pohjois-rannikon suosituin lomakohde on varmaan Mancora, surffikylä joka täyttyy kesäkaudella kaikenmaalaisista turisteista. Kylä on täynnä hotelleja, ravintoloita, baareja, surffareita ja hippejä. Minua paikka ei kovinkaan paljon houkuttanut, lähinnä siitä tuli kaoottinen fiilis. 

Ne jotka kaipaavat rauhallista lomaa, suosittelenkin Cancasia, joka on 25km Mancorasta pohjoiseen. 

Cancasissa on kaikki peruspalvelut, ja Plateritosista poiketen siellä on myös sähköä ja juoksevaa vettä! Ja Mamacocha, Felipen ystävän Ilichin lodge-majoitus aivan rannalla. Mamacochassa yövyimme aina Cancasissa käydessämme, ja vietimme siellä usein iltaa kavereiden kanssa. Ja jos kaipaa vähän luksusta, aivan kivenheiton päässä on Club Hotel Punta Sal, yksi alueen kuuluisimmista ja hienoimmista hotelleista, jossa voi nauttia drinkin illan päätteeksi.

Mamacocha








Rannalle ajautuu kasoittain siemeniä, joita voi hyödyntää koruissa. Rei'itystä varten hankimme pienen poran, joka on erittäin kätevä. Nyt voimme valmistaa osan materiaaleista itse. Jee!

The waves throw a huge amount of seeds (and other stuff..) to the beach, which you can use for jewelry. We bought a drilling machine to make holes in the seeds, and now we can make the material ourselves. Yei!


Pohjoisen rankka elämä verottaa
La vida durísima del norte


Cancasista lähdimme päiväretkelle Mancoran lähellä sijaitsevaan laaksoon. Kuivametsä-maisemat olivat upeat, ja joen vesi mukavan lämpöistä, vähän niinkuin kuumassa lähteessä olisi ollut.

From Cancas we did a day trip to a valley near Mancora. The scenery was beautiful, dry forest and small rivers with nearly hot water...












No comments: