Thursday, July 3, 2008

Perussa syödään puuroa


Talven tullessa vaihtuu Suomessa aina aamupalan sisältö. Kesän kevyet jugurtit ja hedelmät vaihtuvat puuroon ja leipään. Vaikka Liman talvea ei ihan Suomeen voi verrata, on minulla kuitenkin tullut tarve taas aloittaa aamut tuhdimmin. Ehkä se sitten on vaan tämä koleus ja auringon puute mikä saa kropan huutamaan energiaa. Suomessa ostan joka kerta erilaista puuroa, mikä tuo hieman vaihtelua makuun. On ruiskauraa, ohrakauraa, kauraleseitä, neljän viljan puuroa...Ilokseni olen saanut huomata, että Perussa toistuu sama ilmiö, tosin eri viljalajeilla. Quinua, kiwicha, maca, soija ja tietenkin kaura. Jauhoista saa myös hyviä maitojuomia. Koska myös soijaa tuotetaan täällä, on se hinnaltaan myös paljon halvempaa kuin Suomessa. Kävin yksi päivä Liman maa- ja metsätalousyliopistolla, jossa viljellään omia tuotteita. Ostin mm. raakaa soijajauhoa, joka tosin oli vähän tuhdin makuista. Toinen ostos oli perulaisista sauco-marjoista tehty marmeladi, vähän ehkä karpalon makuista. 

Asuinalueellani Mirafloresissa pidetään joka lauantai bioferia eli luomutori. Paikalle tulee viljelijät ja pienyrittäjät kauppaamaan kasviksia, hedelmiä, leipää, juustoa, öljyjä, vaatteita...Viime viikonloppuna aloitin päivän erittäin terveellisesti, aamujoogasta suoraan luomutorille ruokaostoksille. Asiakkaista suurin osa on alueella asuvia ulkomaalaisia tai parempituloisia perulaisia (Mirafloresiin harvoin eksyy muita kuin edellämainittuja, paitsi tietysti turisteja). Torilla törmää tuttuihin myös täällä, sillä monet ulkomaalaiset kaverit käyvät siellä. Paikalla on myös yhden perulaisen perheen kasviskeittiö, josta saa aivan ihanaa lounasta. Iloksemme saimme myös kuulla, että he ovat kuukauden päästä avaamassa ravintolaa aivan kotimme lähelle! 

1 comment:

Aino said...

Ihan tulee nälkä :)